Wie zijn wij

Zeeverkenners Johannes de Doper is een jonge Scouting groep in Breukelen. We staan voor een Christelijke beleving van Scouting, zoals Baden Powel dat ooit heeft beschreven

Scouting Johannes de Doper wil een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen vanaf 7 jaar. Door middel van het aanbieden van afwisselende en uitdagende activiteiten. We doen dit met de kernwaarden van Scouting wereldwijd: leren door te doen, werken in subgroepen, ondersteuning door volwassenen, werken in thema, met oog voor tradities en door het volgen van de scoutswet. Scouting Johannes de Doper volgt hierbij de doorlopende leerlijn van Scouting Nederland, waardoor de jeugdleden steeds zelfstandiger worden, steeds meer meedenken over de opkomsten, met steeds meer verantwoordelijkheid en uiteindelijk bijvoorbeeld kunnen doorgroeien naar een functie als leidinggevende bij een speltak.

Bij Scouting Johannes de Doper zijn we positief, respecteren we onszelf en de anderen, zijn we eerlijk en staan we midden in de maatschappij. Waar mogelijk sluiten we aan bij regionale, landelijke of internationale activiteiten en kampen, om samenwerking met en kennis over anderen te bevorderen. We dagen onze jeugdleden uit om net dat stapje verder te gaan, zodat ze boven zichzelf uitstijgen en zich verder ontwikkelen dan ze dachten te kunnen.

Scouting Johannes de Doper is op 24 juni 2018 opgericht.

Momenteel hebben wij 2 speltakken de Zeeverkenners 10-13 jaar en de Dolfijnen 7-10 jaar.

Meer weten over scouting en hoe wij dit in ons programma gebruiken?