CWO

Heb je tijden je bezoek aan onze locatie het CWO bord gezien? Dit betekent dat Scouting Johannes de Doper een CWO locatie is. Hieronder meer informatie wat dit betekend.

De Stichting CWO is een samenwerkingsverband van het Watersportverbond en de HISWA. Deze stichting stelt zich tot doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. Zo zijn er diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline (bijv.: kielbootzeilen, jeugdzeilen, zeezeilen, branding surfen etc.). Bij scouting Johannes de doper kun je de volgende diploma’s behalen;

  • Buitenboordmotor
  • Jeugdzeilen
  • Kielboot
  • Roeien

Via watersportpaspoort houden instructeur de voorderingen van de cursisten online bij. Als CWO locatie kunnen wij nadat een kandidaat de vorderingenstaat met een voldoende heeft afgerond de diploma’s uitreiken. De cursist kan online zijn eigen vorderingen en diploma’s inzien. watersportpaspoort.nl

http://www.cwo.nl

Naast deze diploma’s voor watersporters zijn er ook opleidingen en diploma’s voor instructeurs en examinatoren in elke tak van watersport. Bovendien wil de CWO de kwaliteit van de vaaropleidingen in Nederland waarborgen en die kwaliteit zichtbaar maken voor de watersporters. De CWO is van mening dat plezier in watersport gewaarborgd wordt met een goede opleiding. Heeft u een specifieke vraag, dan kan u altijd contact opnemen bij ons op de locatie of met het CWO-Secretariaat. Bij de FAQ staan de vragen en antwoorden die vaker gesteld worden.

Ga hier naar de website voor alle informatie van het CWO.

Zowel bij de Dolfijnen als bij de Zeeverkenners leer je de beginselen binnen het scouting spel en neem je deel aan het CWO programma.