Dolfijnen

Wij starten een nieuwe speltak voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Wil je ook een dolfijn zijn en meespelen of leiding geven aan deze speltak. Meld je aan!

Dolfijnen Flyer
Wordt ook een Dolfijn!

Dolfijnen ook wel bekend als Waterwelpen

In de jungle spelen verschillende soorten welpen: land- en waterwelpen.

Het junglethema

Het thema waarin alle jeugdleden van acht tot tien jaar spelen, is het Jungleboek. De jungle is een uitdagende omgeving voor de welpen. Het junglethema sluit goed aan bij de belevingswereld van welpen en de karakters van de themafiguren bieden allerlei mogelijkheden voor een uitdagend programma.

Op de junglekaart vind je acht verschillende plekken die gekoppeld zijn aan de acht activiteitengebieden. In elk gebied doe je activiteiten die bij het onderwerp bij elkaar horen. De verschillende plekken in de jungle zijn omringd door water en naar elk gebied in de jungle stroomt water. De omgeving leent zich dus prima voor allerlei wateractiviteiten.

In de jungle wonen verschillende waterdieren zoals Jacala, Malchi en Marala zijn dieren die zich in het water uitermate op hun plek voelen.

Insignes

Er zijn insignes speciaal ontwikkeld voor de Waterwelpen, voor elk activiteitengebied minimaal 1. De insignes maken je een echte Dolfijn met de thema’s zoals Kanoën, identiteit van een watergroep en veiligheid aan boord. Deze wil jij toch ook behalen! Zo kun je ze behalen de insignepagina.

Doorlopende leerlijn op het water

Dolfijnen gaan begeleid het water op en ze leren de basis veiligheidsregels. In de progressiematrix zijn onder uitdagende scoutingtechnieken in de rubrieken “zeilen / varen”, “kanoën / kayakken” en “roeien / wrikken” de elementen van de doorlopende leerlijn voor waterwelpen te vinden. Om door te kunnen stromen naar de Zeeverkenners.

Uiteraard vinden we het niet alleen belangrijk dat je op het water veilig kunt varen maar leer je bij ons ook de van de andere dieren op het land. Zodat alle activiteiten gebieden aanbod komen.